Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch. Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de zandlei hoort erbij. Waar die routes het duingebied in gaan liggen al sinds mensenheugenis uitspanningen. In het gebied zijn ook routes uitgezet voor gehandicapten, paarden, aangespannen wagens en mountainbikes.
Meer informatie: www.nationaalpark.nl/ldd
Natuurgebied De Brand
De Brand is een moerassig natuurgebied dat deel uitmaakt van De Loonse en Drunense Duinen. Het gebied bestaat uit vochtige graslanden en hakhoutbossen en wordt doorsneden door het riviertje de Zandleij en de daarin uitstromende Zandkantse Leij. Het Brabants Landschap bezit hier 482 ha. De Brand maakt ook deel uit van het Natura 2000 gebied Loonse en Druinense Duinen en Leemkuilen, onder andere wegens het voorkomen van zwakgebufferde vennen, blauwgraslanden en elzenbroekbossen.
Den Bosch
In de prachtige stad Den Bosch is vanalles te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld de Kathedrale basiliek Sint-Jan, de Gotische kerk van Brabant. Het Middeleeuwse stadcentrum van Den Bosch is een van de oudste en compleetste van Nederland. In het buitengebied van Den Bosch ligt het mooie natuurgebied 'Het Bossche Broek', pal aan de oorsponkelijke middeleeuwse stadswal. Verder is er nog de Binnendieze, waar verschillende rondvaarten de gelegenheid bieden de stad ondergronds te bewonderen.
Meer informatie: wikipedia.org/wiki/'s-Hertogenbosch
Café de Rustende Jager
De Rustende Jager is een uitspanning die zich bevindt aan de rand van het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen. Er zijn hier wandelingen mogelijk op aangegeven routes en het is ook mogelijk het gebied op de fiets te verkennen. Er zijn diverse fietsroutes, wandelroutes, ruiterroutes en mountainbikeroutes. De Rustende Jager biedt u een groot aanbod in huurfietsen, waaronder gewone fietsen, luxe fietsen, tandems, steps, sparta Ion, mountainbikes en kinderzitjes. Het ligt ook nabij een honden losloopgebied.
Meer informatie: de-rustende-jager.nl


Café 't Gommelen
Hier kunt u terecht voor echte Brabantse gezelligheid. Even bijkletsen in het bruincafé, een potje biljarten, een lekker en eenvoudig hapje eten. Voor een heerlijk kopje koffie met gebak op het ruime terras tijdens een fietstocht kunt u hier terecht. Voor de kinderen is er urenlang vermaak in de grote speeltuin.
Meer informatie: www.gommelen.nl
Pelgrimspad
Loopt u deel 1 van het LAW 7-1 - Pelgrimspad (van Amsterdam naar 's-Hertogenbosch, 203 km), dan komt u ook voorbij D'n Duinwal. Het Pelgrimspad is een lange-afstand-wandelpad, bestaande uit twee delen, uitgezet door de ANWB, die kenmerkend is door zijn de vele graskaden, tiendwegen, jaagkaden en boezemkaden.
Meer informatie: www.wandelnet.nl


Efteling
De Efteling is een attractiepark in Kaatsheuvel, op zo'n 12 km afstand van D'n Duinwal. De Efteling is een themapark voor alle leeftijden, met voor ieder wat wils, van het sprookjesbos tot het theater, van golfbanen tot waanzinnige achtbanen, van waterattracties tot speeltuinen. Kortom, een Wereld vol Wonderen!
Meer informatie: www.efteling.comDe Beekse Bergen

Beleef een spannend en avontuurlijk dagje Afrika in Safaripark Beekse Bergen! In het grootste wildlife park van de Benelux ga je op safari. In Speelland Beekse Bergen vliegt de dag voorbij met de grote speeltuin boordevol attracties en veilig zwemwater met witte zandstranden.
Meer informatie: www.beeksebergen.nl